Teksas: Doživotna kazna za ubistvo dečka štiklom

Izvor: Press, 12.Apr.2014, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teksas: Doživotna kazna za ubistvo dečka štiklom

Truhiljo je na suđenju tvrdila da nije imala nameru da ubije Alfa Stefana Andersona (59), naučnika i profesora na Univerzitetu u Hjustonu, već je ubistvo počinila u samoodbrani, prenela je agencija AFP.

Ta njena tvrdnja je, međutim, u kontradikciji sa činjenicom da je Anderson bio uboden štiklom u glavu i vrat čak 25 minuta.

Državni tužilac tražio je od porote da Anu Truhiljo osude na doživotnu kaznu zatvora, maksimalnu predviđenu za ubistvo, ističući da je ona >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << prvo ubila Andersona, a zatim i pokušala da sroza njegov ugled tvrdeći da ju je on zlostavljao.

Odbrana je, sa druge strane, tvrdila da je Truhiljo ubila žrtvu pokušavajući da od njega pobegne nakon jednočasovne svađe, tokom koje ju je on jurio po stanu, bacao o zid i preko kauča.

Tokom suđenja su tužioci, međutim, predstavili dokaze da Truhiljo posle ubistva nije imala nikakve povrede, što njeni advokati poriču, dok je Anderson imao povrede na šakama, zadobijene u pokušaju odbrane.

Porota je ipak prihvatila argumente tužilaštva i posle četveročasovnog većanja osudila Truhiljo na doživotnu kaznu zatvora, ne prihvativši da se radilo o zločinu iz strasti, za koji bi ubica dobila maksimalnu kaznu od 25 godina zatvora.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Doživotna robija zbog krvavog ubistva štiklom (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 12.Apr.2014

Ana Truhiljo (45) dobila je maksimalnu kaznu zatvora zbog ubistva svog dečka Alfa Stefana Andersona (59) koga je 25 minuta štiklom ubadala u vrat i glavu

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.