Izvor: Blic, 01.Okt.2016, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teheran prikazao novi dron domaće proizvodnje

Iranska Revolucionarna garda prikazala je bespilotnu letelicu domaće proizvodnje za koju navode da može da nosi bombe, javili su danas lokalni mediji.

Tehran unveils combat UAV based on captured US spy drone design - Iranian media https://t.co/J0pceDnd7K pic.twitter.com/eVOIQb3s1E

Letelica pod nazivom "Saeg" ili "Munja" prikazana je na sajmu poslednjih dostignuća ogranka Revolucionarne garde za aeronautiku.

- Dalekometna letelica može da gađa četiri mete >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa navođenim bombama visoke preciznosti - rekao je zvaničnik ogranka Revolucionarne garde za aeronautiku Amir Ali Hadžizadeh.

Na fotografijama koje je prenela novinska agencija "Tasnim" prikazana je iranska letelica koja je slična američkom dronu "Ar-Ku Sentinel" koja je zarobljena na istoku Irana 2011. godine.

Guardian Iran - Iran builds attack drone similar to captured US model, local media say: ‘Thunde... https://t.co/eJjvaq5fI0 #iran #persia

Iranski mediji navode da je novi model zasnovan na američkoj letelici.

Američki predsednik Barak Obama zatražio je od Irana da vrati dron, koji je pripadao američkim snagama u susednom Avganistanu, ali je Teheran odgovorio da Vašington treba da se izvini zbog špijunaže.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.