Teheran pregovora o kupovini 50 Erbas helikoptera

Izvor: Blic, 12.Avg.2017, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teheran pregovora o kupovini 50 "Erbas" helikoptera

Iran je u pregovorima sa evropskim proizvođačem aviona "Erbasom" za kupovinu 48 helikoptera za civilne svrhe, izjavio je danas iranski zvaičnik Ašgar Fahrije-Kašan.

"Ministarstvo zdravlja planira da naruči 45 helikoptera za Hitnu službu i o kupovini pregovore vode Ministarstvo za puteve i urbani razvoj", kaže Fahrije-Hašan prenosi iranski dnevnik "Fajnenšel tribjun".

On je naglasio da i Organizacija za luke i pomorski saobraćaj, takođe planira održavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tendera za kupovinu tri helikoptera za operacije pretrage i spašavanja.

Od kako su prošle godine ukinute sankcije Iranu kako bi ograničio svoje nuklearne aktivnosti, Teheran je naručio više od 200 aviona.

Iranska aviokompanija "Iran-Er" naručila je stotinu aviona od "Erbasa", 80 od američkog "Boinga" te 20 letelica "ATR".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Iran potencijalni kupac Erbas helikoptera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2017

Iran pregovara sa evropskim proizvođačem aviona Erbas oko kupovine 48 helikoptera za civilnu upotrebu, a time nastavlja trend kupovine zapadnih aviona, prenosi Rojters...Ministarstvo zdravlja Irana planira da naruči 45 helikoptera za hitnu medicinsku službu, a o kupovini pregovora Ministarstvo saobraćaja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.