Izvor: Blic, 13.Avg.2016, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajlandske vlasti tragaju za osumnjičenima posle napada

Tajlandska vojna hunta danas je nastavila potragu za odgovornim za seriju bombaških napada u kojima je stradalo nekoliko ljudi, zbog kojih se, takođe, strahuje da će biti ugrožen turizam u zemlji.

Tajlandska policija ponovila je danas da je u pitanju "napad lokalnog karaktera", isključujući mogućnost međunarodnog terorizma.

Za dva dana na jugu zemlje eksplodiralo je 11 bombi u pet provincija, među kojima u turističkim letovalištima Hua Hin i Puket, gde su stradale >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << četiri osobe. Među brojnim povređenima ima deset stranaca.

Pročitajte još:

Vlasti nastavljaju istragu, ali posle ispitivanja nekoliko osumnjičenih, niko nije priveden.Tajland je pogođen političkim nasiljem od kada je milijarder Taksin Šinavatra zbačen sa čela vlade u vojnom puču 2006, pošto su ga demonstranti optužili za korupciju, zloupotrebu vlasti i vredjanje kralja.

Usledila je borba za vlast između njegovih pristalica i protivnika, a vlada njegove sestre Jingluk Šinavatra, koja je postala premijer 2011, smenjena je, takođe u puču, 2014. godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.