TRI TONE MAČAKA Više hiljada životinja spaseno u poslednji čas

Izvor: Blic, 30.Jan.2015, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRI TONE MAČAKA Više hiljada životinja spaseno u poslednji čas

Više hiljada mačaka, ukupne težine od oko tri tone, spaseno je kada je vijetnamska policija zaplenila šleper koji je pokušao da prošvercuje ove životinje iz Kine.

Mačije meso, koje je u Vijetnamu poznato kao "meso malog tigra", postaje sve popularniji delikates u ovoj azijskoj državi.

Iako je zakonom zabranjena njihova konzumacija, specijaliteti od mačaka mogu se pronaći u brojnim restoranima širom Vijetnama.

Tovar koji je carinska policija presrela >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i zaplenila bio je težak više od tri tone. Nakon ispitivanja, vozač je rekao da je mačke preuzeo u Kvang Nin provinciji u Kini.

Dodao je da su mačke bile namenjene za konzumaciju u Hanoju, ali nije precizirao o koji restoranima se radi.

Problem nastaje kada se dođe do odredbe vijetnamskog zakona, koja nalaže da se "sva švercovana roba mora uništiti", što ukazuje da mačke ipak nisu u potpunosti izbegle opasnost.

- Još uvek ne znamo šta da radimo sa tolikim mačkama - rekao je jedan od carinskih službenika.

Vijetnam je odavno zabranio konzumaciju mačaka, pre svega zbog prevelikog broja pacova, što je problem sa kojim je ova zemlja dugo kuburila, a koji su mačke vrlo brzo rešile.

Ipak, to očigledno ne sprečava vlasnike brojnih restorana u Hanoju da poslužuju jela od mesa ovih životinja.

Alarmirajuća je činjenica da je potražnja za mačkama toliko velika da se na deserine hiljada ovih životinja uvozi iz Laosa, Tajlanda i Kine.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Hiljade mačaka spaseno od restorana, ali...

Izvor: Radio 021, 30.Jan.2015

Više hiljada mačaka, ukupne težine od oko tri tone, spaseno je kada je vijetnamska policija zaplenila šleper koji je pokušao da prošvercuje ove životinje iz Kine...Mačije meso, koje je u Vijetnamu poznato kao "meso malog tigra", postaje sve popularniji delikates u ovoj azijskoj državi. Iako...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.