TRAGEDIJA U NORVEŠKOJ Srušio se helikopter, 13 mrtvih

Izvor: Blic, 29.Apr.2016, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAGEDIJA U NORVEŠKOJ Srušio se helikopter, 13 mrtvih

Jedanaest tela je pronađeno nakon što se srušio helikopter na jednom ostrvu u blizini zapadne obale Norveške, a dve osobe se i dalje vode kao nestale, saopštili su spasilački zvaničnici.

Norveški Koordinacioni centar za spasavanje je saopštio da su u helikopteru EC-225 kompanije "Eurokopter" koji se danas srušio bili 11 Norvežana, jedan Britanac i jedan Italijan, dodajući da za sada nije potvrđena nacionalnost žrtava.

Kako se navodi, helikopter je nasukan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kod jednog malog ostrva, preneo je Rojters.

Televizija NRK je prenela da je 11 od 13 osoba u helikopteru bilo zaposleno u norveškoj energetskoj kompaniji Statoil ASA.

Nesreća se desila na ostrvu Turej, blizu Bergena.

Breaking: Helicopter crash off the coast of Norway - https://t.co/uXsox8sjsG pic.twitter.com/4kx6O24S4e

Portparol policije Morten Kronen je rekao da je helikopter "u potpunosti uništen".

Kronen je dodao da je policija dobila izveštaje sa mesta nesreće o "eksploziji i gustom dimu".

Prema pisanju jednog norveškog lista, helikopter je leteo ka naftnoj bušotini u Severnom moru, oko 120 kilometara severozapadno od Bergena.

Detalji nesreće zasad nisu poznati.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.