TR: Vlast htela da cenzuriše izveštaje o tragediji

Izvor: B92, 10.Okt.2015, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TR: Vlast htela da cenzuriše izveštaje o tragediji

Turska vlast je pokušala da cenzuriše medijske izveštaje o terorističkom napadu u Ankari u kom je stradalo najmanje 86 osoba.

Regulatorna tela su prenela medijima naređenje premijera Ahmeta Davutoglua da se uspostavlja privremena zabrana emitovanja snimaka napada.

Iz Vlade Turske je saopšteno da je to učinjeno kako bi se sprečilo emitovanje momenta ekslozije, nasilje i krvave slike koje mogu da dovedu publiku u stanje panike.

Takođe, mediji su upozoreni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da bi mogli da se suoče sa totalnim prekidom programa ukoliko se ne povinuju naredbi zvanične Ankare.

U međuvremenu, turski aktivisti su naveli da su pojedini mobilni operateri blokirali pristup društvenim mrežama, ali su se uprkos tome pojavljivali snimci događaja, kao i sve ono što se događalo potom.

Opširnije u posebnoj vesti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.