TAJNA IZNENADNOG SASTANKA Pahor preneo Kolindi Vučićevu poruku

Izvor: Blic, 02.Mar.2015, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TAJNA IZNENADNOG SASTANKA Pahor preneo Kolindi Vučićevu poruku

Neformalni jučerašnji sastanak hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović i slovenačkog predsednika Boruta Pahora u Otočcu na Krki potrajao je oko dva sata, a uz jačanje bilateralnih odnosa i saradnje u evroatlantskim ustanovama govorilo se i o regionalnoj saradnji, pišu u ponedeljak slovenački mediji.

Nenajavljeni susret u Otočcu, mestu na pola puta između Ljubljane i Zagreba, s kojeg je je medijima poslato veoma kratko i šturo saopštenje, trajao je oko dva sata, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a dvoje državnika pratilo je tek par njihovih najbližih saradnika, piše ljubljanski list "Delo".

Kako se dodaje, sasvim neformalni radni susret dogovoren je u vrlo kratkom vremenu i bio je prilično iznenađenje.

Vodeći slovenački list navodi da se neslužbeno saznaje kako je Pahor hrvatskoj predsednici preneo poruku srpkog premijera Aleksandra Vučića koji je nedavno u Sloveniji bio u svojj prvoj službenoj poseti.

Cilj Vučićeve posete bio je jačanje privredne saradnje, no on se u četiri oka sastao i sa Pahorom koji želi da se nastavi regionalna inicijativa za jačanje stabilnosti i poverenja u regionu, poznata kao proces "Brdo".

Na sastanku u Otočcu, kako piše "Delo", dvoje predsednika pokrenulo je i temu predstojeće posete Kolinde Grabar Kitarović Bosni i Hercegovini, što će biti i njen prvi službeni put u inostranstvo.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vučićeva poruka za Kitarovićevu

Izvor: B92, 02.Mar.2015

Na sastanku u Otočcu na Krki predsednik Slovenije Borut Pahor preneo je predsednici Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović poruku premijera Srbije Aleksandra Vučića...Nenajavljeni, neformalni radni susret Pahora i Grabar Kitarović na pola puta između Ljubljane i Zagreba, trajao je u nedelju popodne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.