Svet tuguje za Robinom Vilijamsom

Izvor: 24sata, 13.Avg.2014, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svet tuguje za Robinom Vilijamsom

Nakon decenija borbe sa alkoholom, kokainom i depresijom, Robin Vilijams (63), oskarovac i jedan od najvećih holivudskih glumaca svih vremena, nađen je u ponedeljak ujutru mrtav u svom domu u Kaliforniji. Nepotvrđeni policijski izveštaj kaže da je u pitanju samoubistvo.

LEGENDA - U prilog teoriji o samoubistvu ide mnogo toga: od dobro poznate činjenice da se poznati zabavljač decenijama borio sa zavisnošću od kokaina i alkohola, pa do toga da je u julu ponovo bio na rehabilitaciji, >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << iz “preventivnih razloga”.

- Ovo je tragični i iznenadni gubitak. Porodica moli za poštovanje privatnosti u ovim tužnim trenucima. Borio se sa ozbiljnom depresijom - izjavila je kratko Mara Baksbaum, njegov predstavnik za štampu u izjavi neposredno nakon tragedije.

Njegova supruga Suzan Šnajder izjavila je da je izgubila najboljeg prijatelja i “divno ljudsko biće”.

- Slomljena sam. Molimo samo da nas ostavite da u miru tugujemo i da sećajući se njega, ne bude u prvom planu način na koji je umro, već nebrojeni trenuci radosti koje je pružio milionima - ispričala je ona.

U tugovanju za oskarovcem Šnajderovoj se pridružio i kompletan Holivud: od kolega komičara Stiva Martina i Elen Dedženeris, pa do mlade Sare Mišel-Gelar, sa kojom je Vilijams igrao u jednom od poslednjih projekata. Glumac je poslednji put viđen živ 10. avgusta oko 22 sata, a poslednja poruka koju je ostavio na društvenim mrežama bila je fotografija sa ćerkom Zeldom na Instagramu na njen rođendan 31. jula... Zelda je u odgovoru koji njen otac neće moći da vidi na Tviteru citirala Sent Egziperija, pisca “Malog princa”: “Ti, samo ti ćeš imati zvezde onako kako ih niko drugi nema... U jednoj od zvezda i ja ću živeti. U jednoj ću se smejati. I biće kao da se zvezde smeju kada pogledaš u noćno nebo... Ti, samo ti ćeš imati zvezde koje se smeju”, napisala je Zelda, i dodala: “Volim te, nedostaješ mi, nastaviću da te tražim”.

Robin Vilijams | Foto: Profimedia

„Bio sam sramota od čoveka“

ZAVISNOST - Vilijams se u poslednjem intervjuu za britanski “Gardijan” osvrnuo ponajviše na borbu sa zavisnošću. On je želju za alkoholom i kokainom pravdao sebičlukom i strahom. “Taman kad pomislim da će mi alkohol pomoći oko straha, to se ne desi. Bojim se svega, strah je svuda oko mene i frustrira me. Uplašen sam i teskoban “, rekao je Vilijams. “Bio sam sramota od čoveka i radio sam gadne stvari. Od toga se teško oporavlja”, kazao je pokojni glumac.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.