Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jun.2015, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švedska: Ruski avioni ispaljuju na nas signalne rakete

Glavnokomandujući švedskih oružanih snaga general Sverker Goranson izjavio je danas da se ruski borbeni piloti ponašaju na izuzetno agresivan način u severnoj Evropi, leteći opasno blizu aviona švedskih vazduhoplovnih snaga, a u nekim slučajevima ispaljujući na njih signalne rakete.

Goranson je na seminaru održanom u ponedeljak na švedskom ostrvu Gotland rekao da Rusi krše uobičajna pravila ponašanja kada se vojne letelice sretnu u vazduhu, preneo je AP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
On je rekao da primeri uključuju ruske avione koji razbijaju formaciju, lete na nebezbednim distancama i koriste "kontramere" koje "gotovo da skidaju metal" sa švedskih aviona.

Švedska vojska je danas potvrdila da je Goranson govorio o signalnim raketama dizajniranim da ometu dolazeće rakete.

Goranson je rekao da veruje da je takvo ponašanje "odobreno na najvišem nivou".

"U protivnom se ne bi ponašali na taj način", dodao je on.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Šveđani u strahu: Ruski bombarderi presreću naše avione

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jun.2015

Glavnokomandujući švedskih oružanih snaga general Sverker Goranson izjavio je da se ruski borbeni piloti ponašaju na izuzetno agresivan način u severnoj Evropi, leteći opasno blizu aviona švedskih vazduhoplovnih snaga, a u nekim slučajevima ispaljujući na njih signalne rakete...Goranson je na...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.