Sunce će poplaveti, totalno pomračenje 14 dana?

Izvor: Mondo, 25.Okt.2016, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sunce će poplaveti, totalno pomračenje 14 dana?

Svet će u novembru utonuti u dvonedeljni mrkli mrak, javlja u senzacionalističkom članku britanski tabloid "Daily Star", a kao izvor navodi "šokantne tvrdnje" i glasine na internetu. Sunce će poplaveti, piše tabloid.

Foto: youtube/printscreen

Taj list navodi da internetom kruže glasine da je iz Američke svemirske agencije (Nasa) procurela vest da će na Zemlji između 15. novembra i 29. novembra biti mrkli mrak.

Sajt "Dinos Mark", koji je objavio ove >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nategnute tvrdnje, javlja i da će apokaliptični događaj izazvati "astronomska pojava između Venere i Jupitera".

"U Nasinom izveštaju navodi se da će Venera i Jupiter biti u poravnati, uz samo jedan stepen odstupanja".

"Venera će proći jugozapadno od Jupitera, pa će zbog toga sijati 10 puta jače od Jupitera. Svetlost sa Venere zagrejaće gasove na Jupiteru, što će izazvati reakciju", navodi "Daily Star".

Posledica reakcije biće oslobađanje nezabeležene količine vodonika koji će reagovati sa Suncem, a to će izazvati ogromnu eksploziju.

Sunce će tada emitovati toliko toplote iz svog jezgra da će poplaveti, a za vraćanje u prethodno stanje potrebno je dve nedelje.

Nema, međutim, mnogo razloga za brigu na Zemlji, jer će sve izgledati kao zima na Aljasci.

Uprkos naučnom objašnjenju, piše "Daily Star", mnogi tvrde da je teorija pomračenja zapravo lakrdija sa interneta.

Nasa je navodno demantovala da će se dogoditi pomračenje, uz objašnjenje da se slična pojava nije dogodila u prethodnih više od milion godina.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.