Šulc: Evropa je NEISPUNJENO OBEĆANJE

Izvor: Blic, 05.Maj.2016, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šulc: Evropa je NEISPUNJENO OBEĆANJE

Evropa predstavlja obećanje koje nije ispunjeno prema generacijama koje su primorane da se žrtvuju za spasavanje banaka, ocenio je danas u Rimu predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc.

- Evropa je obećanje, a to obećanje nije ispunjeno - rekao je Šulc na sastanku o budućnosti Evrope na kojem su učestovali predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker, predsednik Evropskog saveta Donald Tusk i italijanski premijer Mateo Renci.

Šulc je rekao da je Evropa "obećanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koje se daje svaki dan za povećanje broja radnih mesta, usluga i rasta" dodajući da su se "generacije Evropljana žrtvovale u očekivanju tog obećanja, barem za svoju decu".

- Međutim, evropski rukovodioci nastavljaju da traže žrtve, manje usluga, više poreza i to zbog čega, da bi spasili banke - ocenio je predsednik Evropskog parlamenta i dodao da zbog toga postoji "osećaj nepravde kao i Evropa koju Evropljani ne žele kao takvu da vide".

Pročitajte još:

Tusk je rekao da je "iluzija sanjati o jednoj evropskoj državi i jednoj evropskoj naciji".

- Treba da prihvatimo da živimo u Evropi s različitim valutama, političkim snagama, a najgore u svemu tome je praviti se da to ne znamo - rekao je predsednik Evropskog saveta.

Junker je sa svoje strane rekao da se o Evropi ne govori da dobar način jer se na svakom minsitarskom sastanku EU u Briselu dobije nekoliko verzija sastanka kao da je održano 28 različitih sastanaka.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.