Sukob posle sahrane u Ramali

Izvor: VOA, 11.Dec.2014, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob posle sahrane u Ramali

Hiljade ljudi okupile su se u Ramali na sahrani Zijada Abu Ajna, člana palestinskog kabineta koga su pripadnici izraelskih bezbednosnih snaga tokom jučerašnjeg protesta gurnuli u predelu vrata i grudi, posle čega je preminuo.

Na Bliskom istoku, posle sahrane ministra koji je umro tokom jučerašnjih sukoba sa izraelskim snagama bezbednosti, došlo je do sukoba Palestinaca i izraelskih organa reda.

Hiljade ljudi, a među njima i palestinski predsednik Mahmud Abas, >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << okupile su se u Ramali na sahrani Zijada Abu Ajna, koga su pripadnici izraelskih bezbednosnih snaga tokom jučerašnjeg protesta gurnuli u predelu vrata i grudi.

Organi reda juče su takođe upotrebili suzavac protiv demonstranata. Palestinski lekari navode su da je obdukcija pokazala da je ministar umro od udaraca, dok izraelski zvaničnici tvrde da je srčani napad uzrok smrti Ajna.

Portparol izraelskog ministarstva odbrane Peter Lerner izjavio je da vojska sprovodi istragu o tom događaju, dok je premijer Benjamin Netanjahu pozvao na smirivanje strasti.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.