Sukob italijanskih taksista i policije tokom protesta zbog Ubera

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Feb.2017, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob italijanskih taksista i policije tokom protesta zbog Ubera

Hiljade italijanskih taksista koji protestuju zbog zakona koji će, kako smatraju, biti povoljan za suparnički prevoznički servis Uber, sukobilo se danas s policajcima opremljenim za razbijanje demonstracija.

Tim sukobom je dodatno eskalirao šestodnevni štrajk taksista zbog kojeg je poremećen saobraćaj u Rimu, Milanu i Torinu.

Taksisti su se danas prošetali kroz Rim i protestovali ispred parlamenta, ispred sedišta vladajuće Demokratske stranke i na kraju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kod ministarstva infrastrukture, gde je bio u toku sastanak zvaničnika i predstavnika sindikata koji su pokušali da postignu dogovor.

Zbog višednevnog štrajka blokirani su turisti na glavnim italijanskim aerodromima i železničkim stanicama, komplikovao dnevni saobraćaj u gradovima, a u Milanu su zabrinuti šta će biti sutra kada bude otvorena ; Milanske nedelje mode kada postoji velika potražnja za taksi vozilima koja prevoze učesnike sa jedne na drugu reviju.

Taksisti smatraju da će novi propisi olakšati Uberu, koji iznajmljuje prevoz preko interneta, ulazak u strogo regulisanu taksi industriju u Italiji, gde vozači plaćaju ogromne takse za pravo da se bave taksiranjem. Pristalice Ubera kažu da je italijanskim potrošačima potreban veći izbor opcija za prevoz.

Gradonačelnica Rima Virdžinija Radži pružila je podršku taksistima i danas ih je posetila. Ona je rekla da je njen Pokret pet zvezdica već predložio izmene tih propisa.

Prema predlogu zakona odlaže se do kraja godine uvođenje propisa o regulisanju tržišta iznajmljivanja prevoza.
Pogledaj vesti o: Štrajk policije,   Štrajk

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.