Sudar dva voza u zapadnoj Češkoj, sedmoro povređeno

Izvor: Blic, 04.Avg.2015, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudar dva voza u zapadnoj Češkoj, sedmoro povređeno

Najmanje sedam osoba povređeno je danas u sudaru dva voza u Horaždovicama na zapadu Češke kada je nekoliko vagona brzog voza koji je napuštao železničku stanicu iskočilo iz šina i udarilo u putnički voz koji je čekao na odlazak u suprotnom pravcu.

Na mestu su spasilačke ekipe, a prve vesti pominjale su 30 povređenih od 200 putnika, koliko se nalazilo u oba voza.

"Na mestu je sedam osoba sa srednje teškim povredama. Hitna pomoć i helikopteri prevoze ih u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bolnice. Nadam se da je to konačan broj, ali nije isključeno da će biti još ljudi sa lakšim povredama" kazala je portparol Hitne pomoći Lenka Ptačkova.

"Kada je brzi voz polazio iz Horaždovica dva njegova poslednja vagona iskočila su iz šina. Ta dva vagona udarila su u brzi voz koji je stajao na koloseku suprotnog pravca", precizirala je portparol Čeških železnica Ratka Pistorijusova.

Železnička stanica u predgrađu Horaždovica zatvorena je za saobraćaj, a železnica prevozi preko te deonice putnike autobusima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.