Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Feb.2016, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štros-Kan u Nadzornom odboru ukrajinske Dnjepro banke

Bivši šef Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominik Štros-Kan imenovan je za člana Nadzornog odbora Kreditne-Dnjepro banke, koja je u vlasništvu drugog najbogatijeg ukrajinskog biznismena Viktora Pinčuka, izveštava agencija Interfaks.

Banka sa sedištem u Kijevu saopštila je danas da je odluka o imenovanju Štros-Kana i još pet drugih članova Nadzornog odbora doneta u ponedeljak i da je stupila na snagu odmah.

U saopštenju se dodaje da će Štros-Kan delovati >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kao nezavisni član odbora, koji ne zastupa interese akcionara.

Viktor Pinčuk je zet bivšeg ukrajinskog predsednika Leonid Kučme, čija se imovina, prema magazinu Forbs, procenjuje na 1,43 milijarde dolara (1,29 milijardi evra), dodaje se u tekstu.

Štros-Kan je bio na čelu MMF-a od 2007. do 2011. godine, kada je bio primoran da podnese ostavku zbog tužbe za silovanje u jednom njujorškom hotelu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štros Kan ima novi posao, otišao u Ukrajinu

Izvor: B92, 03.Feb.2016

Kijev -- Bivši šef MMF Dominik Štros-Kan imenovan je za člana Nadzornog odbora Kreditne-Dnjepro banke...Banka je u vlasništvu drugog najbogatijeg ukrajinskog biznismena Viktora Pinčuka, izveštava agencija Interfaks...Banka sa sedištem u Kijevu saopštila je danas da je odluka o imenovanju Štros-Kana...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.