Stejt department: SAD produžile trajanje ublaženih sankcija Iranu, ali dodale nove

Izvor: Blic, 18.Maj.2017, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stejt department: SAD produžile trajanje ublaženih sankcija Iranu, ali dodale nove

Administracija predsednika SAD Donalda Trampa produžila je juče važenje odluke prethodnog predsdnika o ublažavanju sankcija Iranu, dogovorenu u okviru nuklearnog sporazuma iz 2015, saopštio je danas Stejt department.

Istovremeno je međutim Ministarstvo finansija objavilo uvođenje novih ciljanih sankcija zbog iranske aktivnosti oko balističkih raketa.

Stejt Department je saopštio da će predložiti Kongresu da se nastavi primena odluke o ublaženim sankcijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Iranu dogovorene u sklopu nuklearnog sporazuma iz 2015, za vreme prethodne administracije predsednika Baraka Obame.

Ta odluka je doneta neposredno pre no što treba da istekne šestomesečno trajanje ublaženih sankcija, uvedeno za vreme Obame. Međutim istovremenim objavljivanjem uvođenja novih sankcija, Trampova vlada pokušava da pokaže da ima čvrst stav prema Iranu iako se on za sada drži nuklearnog sporazuma. Tramp je rekao da preispituje budućnost tog nuklearnog sporazuma.

Nove sankcije odnose se na iranske oficire i druge osumnjičene da snabdevaju Iran materijalom za proizvodnju balističkih raketa

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Iran osudio nove američke sankcije

Izvor: Beta, 18.Maj.2017

Iran je danas osudio nove američke sankcije usmerene na program razvoja balističkih projektila u toj zemlji i saopštio da će one uticati na pozitivne rezultate nuklearnog sporazuma.Portparol Ministarstva spoljnih poslova Bahram Gasemi rekao je da Iran osudjuje "zlu volju američke administracije"...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.