Stejt department: Odnosi s Nemačkom snažni

Izvor: RTS, 03.Jul.2015, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stejt department: Odnosi s Nemačkom snažni

Odnosi SAD i Nemačke ostaju duboki i snažni, saopšteno je iz Stejt departmenta, u jeku skandala u vezi sa američkim špijuniranjem u Nemačkoj.
Američki ambasador sastao se u Berlinu sa visokim nemačkim zvaničnikom kako bi razgovarali o najnovijim otkrićim u vezi sa špijuniranjem u kome je učestvovala američka Nacionalna bezbednosna agencija (NSA), prenosi Tanjug. 
"Ne želimo da ima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ikakvih napetosti u odnosima", rekao je portparol Stejt departmenta Džon Kirbi na konferenciji za novinare, preneo je Rojters.
Kirbi nije želeo da otkrije detalje sastanka američkog ambasadora sa šefom kabineta nemačke kancelarke Angele Merkel.
Najnoviji skandal u vezi sa američkim špijuniranjem u Nemačkoj je pisanje medija da je NSA, pored Merkelove, prisluškivala više istaknutih članova nemačke vlade, uključujući ministre odbrane i finansija.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Berlin: SAD da objasni izveštaje o špijuniranju

Izvor: B92, 03.Jul.2015

Berlin traži da brzo bude objašnjeno šta je istinito u najnovijim izveštajima o američkim špijunskim aktivnostima, izjavio je nemački šef diplomatije...On je dodao da se nada da će Vašington sarađivati po tom pitanju, preneo je Rojters...Nemački mediji su u sredu javili da je američka Nacionalna...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.