Srušio se vojni avion na Sumatri, 30 osoba poginulo

Izvor: Press, 30.Jun.2015, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušio se vojni avion na Sumatri, 30 osoba poginulo

Najmanje 30 osoba je poginulo kada se avion Herkules C-130 srušio u rezidencijalni deo grada Medana, na Sumatri, izjavio je danas portparol indonežanske Spasilačke agencije Hisar Turnip Rojtersu.
     "Najnovija informacija koju imamo jeste da je 30 osoba poginulo... Broj bi mogao da bude i veći", rekao je on. Komandant vazduhpslovnih operacija Agus Dvi Putranto rekao je prethodno loklanoj televiziji >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da se u avionu nlalazilo 12 članova posade, ali se još ne zna koliko se ukupno ljudi nalazlio u avionu, preneo je AP. Portparol indonežanskih vazduhoplovnih snaga Di Badarmanto izjavio je da je avion pao nešto posle ponoći, samo nekoliko minuta nakon što je poletao sa aerodroma u Medanu. Indonežanska televizija je prikazala snimak aviona u plamenu. Rojters prenosi izveštaj lokalne televizije da je avion pao na dve kuće i jedan automobil. Ovo je drugi put u poslednjih 10 godina da dolazi do pada aviona u Medanu. Septembra 2005. godine Boing 737 Mandala Erlajnsa srušio se ubrzo nakon poletanja sa aerodroma Polonija u Medanu kada su poginule 143 osobe. Medan ima oko 3,4 miliona stanovnika i treći je najnaseljeniji grad u Indoneziji.
Foto Tanjug, S. Petrović (ilustracija)


  

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.