Srbin naručio smrt kralja kocke?

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jan.2015, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbin naručio smrt "kralja kocke"?

Nemačka policija je u Franfurktu na Majni raspisala poternicu za državljaninom Srbije Aleksanderom Davidofim (47), rodom iz Zemuna, zbog sumnje da je naručio ubistvo bivšeg poslovnog partnera Olivera F. (50), kojeg su poslovnim krugovima zvali "kralj kocke"!

Policija je sigurna da je Olivera F, koji je sa bratom vodio sportsku kladionicu Hepibet, ubio Hrvat Ivan M. (43) po nalogu Aleksandera Davidofa. Osumnjičeni Hrvat već sedi u zatvoru, ali ne zbog ovog zločina. Naime, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Ivan M. je uhapšen nedugo posle ubistva Olivera F, ali po poternici zbog pokušaja ubistva u Berlinu, za šta je već osuđen na 4,5 godine zatvora.

Neposrednih svedoka zločina u poslovnoj zgradi u Valter Kolb Štrase u frankfurtskom naselju Zaksenhauzen, koji je odigrao 3. januara prošle godine, nije bilo mada se ubistvo dogodilo na početku radnog dana.

Oliver F. je kobnog jutra, kao i obično, došao oko devet sati ujutro na posao, ali se već u hodniku višespratnice sreo s ubicom koji je hladnokrvno u njega ispalio nekoliko hitaca u glavu! Kada je policija stigla na mesto zločina Oliver F. je već ležao mrtav u lokvi krvi.

Policija je posle zločina formirala posebnu grupu pod kodnim imenom "Valter" koja je u proteklih godinu dana istraživala ovo ubistvo i proveravala tragove u Nemačkoj, ali i u inostranstvu. Za to vreme saslušano je više od 350 svedoka. Tražio se motiv ubistva, jer nikome nije bilo jasno zašto je ubijen miran čovek koji nije dolazio u sukob sa zakonom, a pred ubistvo je nameravao i da stupi u brak.

Na kraju se ispostavilo da je motiv ubistva novac! Aleksander Davidof je bio poslovni partner Olivera F, a policija je sigurna da je između njih došlo do svađe oko podele zarade. Osnovano sumnjaju da je Davidof unajmio Ivana M. da počini zločin, a naručiocu ubistva se od tada gubi svaki trag.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.