Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jun.2016, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija pobedom nad Bugarskom zadržala lidersko mesto u Svetskoj ligi

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas u Beogradu Bugarsku sa 3:1 (25:18, 21:25, 25:19, 25:23), u drugom kolu Grupe F drugog vikenda prve divizije, te je tako zadržala maksimalan učinak u Svetskoj ligi.

Reprezentaciju Srbije do pobede je predvodio Uroš Kovačević sa 18 poena, Dražen Luburić postigao je 11, Marko Ivović i Srećko Lisinac po devet, kapiten Dragan Stanković osam. Najbolji u Bugarkoj bio je Cvetan Sokolov sa 21 poenom.

Srbija posle pet >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << utakmica zauzima prvo mesto s maksimalnim učinkom, dok je Bugarska pretposlednja, 11. i bez bodova.

Za razliku od jučerašnje utakmice protiv Brazila, kada je dvorana "Aleksandar Nikolić" bila skoro pna, a i ventilacija nije bila u funkciji, danas je bilo prisutno oko 2.500 gledalaca, pa su tako i uslovi u dvorani bili podnošljiviji.

Srbija je na početku meča zaigrala kvalitetno i agresivno, raspoloženi su bili Dražen Luburić, Uroš Kovačević i Nikola Jovović, koji je osvojio poen iz bloka, pa je već u ranoj fazi rezultat bio 5:1. Bugarska je do tehničkog tajm-auta uspela delimično da smanji zaostatak na 8:5, ali je ekipa Nikole Grbića odigrala sjajno posle odmora, rivalu su prepustili upola manje poena, pa su na drugi tehnčiki tajm-aut otišli s prednošću od 16:9. Domaćin je do kraja tog perioda odigrao u istom ritmu, pa je posle 26 minuta igre poveo s 1:0 u setovima.

Bugarsku nije mnogo poremetio ubedljivo izgubljen set, dobro su ušli u drugi period, te su na prvi tehnički tajm-aut otišli s pet poena prednosti (8:3). Srbija se u tim trenucima dosta mučila na prijemu, što je rezultovalo lošom organizacijom napada.

Dobrim servisima kapitena Dragana Stankovića, Srbija je uspela da uhvati priključak i smanji na 6:8, pa je selektor Bugarske Plamen Konstatinov bio primoran da zatraži tajm-aut. Gosti su se konsolidovali tokom pauze, pa su postepeno uvećavali prednost, te poveli s 15:10. Ipak, usledio je pad u igri Bugarske pred drugi tehnički tajm-aut. Srpski odbojkaši su to iskoristili, te su serijom od četiri uzastopna poena prišli na poen zaostatka (14:15).

Konstatinov je ponovo pozvao tajm-aut, posle kog su se njegovi igrači još jendom "digli". Dobro je funkcionisao blok Bugarske posle pauze, ali je i Srbija imala problema u organziaciji igre, te je Nikola Grbić ukazao priliku drugom tehničaru reprezentacije, Aleksi Brđoviću. To nije donelo rezultat, pa je Bugarska drugi period dobila sa 25:21 posle pola sata igre.

Početak trećeg seta bio je sličan početku utakmice. Srbija je lako i brzo stigla do vođstva od 4:1. Stečenu prednost Srbija je samo jednom uspeli da ispusti, kada je Bugarska izjednačnila na 11:11, ali je tim Nikole Grbića u nastavku uspeo da se uzdigne, te na kraju dobije taj period sa 25:19.

Bugarska je dobro igrala na početku četvrtog seta, na prvom tehničkom tajm-autu tim Plamena Konstatinova vodio je s 8:6, a potom je stigao i do vođstva od 9:6. Srbija je uspela da stigne do izjednačenja na 11:11, ali i ne da preokrene. Do drugog tehničkog tajm-auta igralo se "poen za poen". Bugarska je u završnici povela s 19:17, ali je tim Nikole Grbića u tim trenucima zaigrao jako dobro.

Jovović je u dva uzastopna napada proigravao Srećka Lisinca, koji je Srbiji doneo izjednačenje, a potom i sjajnim servisima proekret na 22:19. Domačin je prednost sačuvao do kraja, te na taj način došao i do druge uzastopne pobede u Beogradu.

Srbiju u trećem kolu drugog vikenda Svetske lige sutra od 19.00 u hali "Aleksandar Nikolić" očekuje duel s Iranom, koji je ranije danas s 1:3 poražen od Brazila.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.