Split prajd prošao bez incidenata

Izvor: Blic, 25.Jun.2017, 00:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Split prajd prošao bez incidenata

Oko 200 osoba prošetalo je danas Splitom, gde se sedmu godinu za redom održao Split Prajd, a ceo skup je prošao mirno i bez incidenata.

Učesnici su na početku kolone razvili višemetarski transparent s natpisom "Naša šarena storija", što je i moto ovogodišnjeg Splitskog prajda, a na trgu Pjaca je podignuta na jarbol LGBT zastava.

Učesnici su, takođe, nosili transparente s natpisima: "Proleteri svih identiteta ujedinite se" i "Ne plači majko, ja odlazim s njom", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prenosi Hina.

Aktivista za socijalna pitanja Mateo Ivičević je naglasio kako splitska povorka ponosa i ove godine pokušava da ukaže na diskriminacijske prakse nad LGTB osobama u svakodnevnom životu.

S druge strane, jedan od organizatora Marko Mlinar izrazio je žaljenje što se na prajdu nije pojavio gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, ali je izrazio nadu da će se on prisustvovati sledeće godine.

Ipak, u povorci su se našli predsednica stranke Pametno Marijana Puljak i funkcionerka SDP Aida Batarelo.

U kolini je bio i predsednik Nove levice Dragan Markovina, a preko razglasa rečeno je da je prisutan i predstavnik Hrvatske građanske stranke (HGS) Željka Keruma, te predstavnik Radničke fronte.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.