Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Feb.2017, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Specijalni tužilac traži hapšenje čelnika Fronta Andrije Mandića i Milana Kneževića

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Milivoje Katnić tražio je danas od Skupštine da skine imunitet poslanicima opozicionog Demokratskog Fronta (DF) Andrije Mandića i Milana Kneževića i odobri hapšenje i vođenja krivičnog postupka protiv njih.

Mandić i Knežević su osumnjičeni za stvaranje kriminalne organizacije i "pripremanje dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Crne Gore", navodi se na sajtu Skupštine Crne Gore u obrazloženju za zakazivanje sednice >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Administrativnog odbora najavljene za danas u 15 sati.

Prethodne nedelje uhapšen je Mandićev vozač Mihailo Čađenović zbog sumnje da je umešan u osujećeni pokušaj terorizma uoči prošlogodišnjih parlamentranih izbora u Crnoj Gori. Mandić je ranije najavio "odgovor" DF-a ukoliko Tužilaštvo podigne optužnicu protiv njegovih članova za osujećeni pokušaj terorizma, ali je odbio da otkrije kakav će taj odgovor biti.

On je u sinoćnjem intrevjuu podgoričkom radiju Antena M pozvao Tužilaštvo da se "dozove pameti kako se ne bi unapred razvijao scenario građanskih sukoba".

Lider Fronta je ranije kategorički odbacio umešanost u navodni pokušaj terorizma i tvrdi da Tužilaštvo nema dokaze protiv članova Fronta.

"Katnić je potpuno promašio kada je obećao da ima kompletnu dokumentaciju o državnom udaru... . On je zacrtao na samom početku da nas optuži i sad šteluje i izmišlja dokaze", kazao je ranije Mandić.

On je Anteni M potvrdio da je obavešten o zahtevu Tužilaštva, kazao da je u Beogradu i da se u Podgoricu vraća večeras.

U propali plan umešane su ukupno 23 osobe, uglavnom državljani Srbije, dok su dvojica Rusa, nedostupnih pravosudnim organima Crne Gore, označeni kao organizatori plana koji je trebalo da dovede do nasilnog upada u Skupštinu, hapšenja i likvidacije bivšeg premijera Mila Đukanovića.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.