Španski policajci omamljeni od mirisa zaplenjene marihuane

Izvor: Blic, 03.Sep.2015, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španski policajci omamljeni od mirisa zaplenjene marihuane

U policijskim stanicama širom Španije gomilaju se velike zalihe zaplenjene marihuane, zbog čega su policajci ošamućeni i osećaju se kao da su pušili nešto ilegalno, saopštio je danas policijski sindikat španske pokrajine Katalonije USPAC.

Problem je posebno uočljiv u ruralnim krajevima, u manjim policijskim stanicama koje su nadležene za velika područja poljoprivrednog zemljišta gde se marihuana posebno često pleni leti, saopštio je sindikat, a prenela agencija AFP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Policijska stanica u Olotu, gradu sa 34.000 stanovnika u provinciji Đirona na severoistoku Španije, u garaži čuva 3.000 do 4.000 stabljika marihuane, izjavio je portparol USPAC Žozep Migel Milagros.

- U drugim policijskim stanicama, marihuana se drži u podzemnim garažama, pa čak i u kancelarijama - istakao je on.

Policijske stanice moraju da čuvaju zaplenjenu marihuanu sve dok ne dobiju sudski nalog za njeno uništavanje, što može da potraje do 30 dana.

- Miris marihuane je ponekad tako jak da policajci imaju osećaj da su pod uticajem neke droge. Miris je nepodnošljiv. Bilo je slučajeva da su policajci morali da odu kući pre kraja svoje smene zato što ih je bolela glava i bili su ošamućeni - istakao je Milagros.

Kako bi problem bio rešen, sindikat traži da policijske stanice dobiju kontejnere u kojima bi marihuana mogla da se hermetički zatvori, a kontejneri bi bili smešteni van stanica.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Španski policajci "ošamućeni" zbog marihuane

Izvor: B92, 03.Sep.2015

U policijskim stanicama širom Španije gomilaju se velike zalihe zaplenjene marihuane, zbog čega su policajci ošamućeni i osećaju se kao da su "pušili nešto ilegalno", saopštio je danas policijski sindikat španske pokrajine Katalonije USPAC...Problem je posebno uočljiv u ruralnim krajevima,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.