Španija zadržala pasoš bivšeg direktora MMF-a zbog utaje poreza

Izvor: Blic, 06.Okt.2015, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija zadržala pasoš bivšeg direktora MMF-a zbog utaje poreza

Španski sud zadržao je pasoš bivšeg direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Rodriga Rata koji je pod istragom zbog utaje poreza, pranje novca i korupcije.

Sud u Madridu saopštio je da se Rato mora pojaviti na tom sudu jednom mesečno, ali da može putovati u okviru Evropske unije.

Sudija je objavio odluku posle tročasnovnog saslušanja Rata.

Rato (66) je bio na čelu MMF-a od 2004. do 2007. godine. Bio je jedan od vodećih polilčara vladajuće >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << španske Narodne partije i ministar ekonomije u vreme premijera Hosea Marije Aznara od 1996. do 2004.

Takođe je pod istragom zbog lošeg upravljanja bankom Bankia kojom je upravaljao dok 2012. nije bila spašena državnim novcem.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Španija zadržala pasoš bivšeg direktora MMF

Izvor: Akter, 06.Okt.2015

Španski sud zadržao je pasoš bivšeg direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Rodriga Rata koji je pod istragom zbog utaje poreza, pranje novca i korupcije..Sud u Madridu saopštio je da se Rato mora pojaviti na tom sudu jednom mesečno, ali da može putovati u okviru Evropske unije...Sudija...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.