Spajanje hongkonške i šangajske berze

Izvor: VOA, 11.Nov.2014, 05:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spajanje hongkonške i šangajske berze

Kina je odlučila da investitorima pruži mnogo veći pristup svojoj berzi, što je veliki korak u naporima Pekinga da privuče strani kapital i regeneriše kinesku ekonomiju.

Kineska služba za regulaciju finasijskih tržišta odobrila je spajanje hongkonške i šangajske berze, čime će investitorima biti omogućen lakši pristup jedinstvenoj kineskom finansijskom tržištu.

U današnjem zajedničkom saopštenju, Kineska regulatorna komisija i Hongkonška Komisija >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << za hartije od vrednosti navode da će nova berza početi sa radom 17. novembra.

Sporazum omogućuje stranim ulagačima da trguju sa akcijama na strogo regulisanoj šangajskoj berzi, dok će investitori iz ostalog dela Kine moći da kupuju akcije u Hong Kongu.

Prema stručnim procenama dnevni promet na novoj berzi mogao bi da dostinge 3,8 milijardi dolara.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.