Soni ne odustaje od objavljivanja filma

Izvor: RTS, 20.Dec.2014, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Soni" ne odustaje od objavljivanja filma

Filmska kompanija "Soni" saopštila je da pronalazi alternativne načine da objavi svoj satirični film "Intervju", od čije je premijere odustala nakon velikog sajber-napada za koji Zapad okrivljuje Severnu Koreju.

U saopštenju se navodi da ta filmska kuća "istražuje alternativne načine za objavljivanje filma na drugoj platformi", kao i da se od premijere na Božić 25. decembra odustalo samo zbog toga što su bioskopi odbili da ga prikazuju zbog zabrinutosti za bezbednost >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << gledalaca, preneo je britanski Bi-Bi-Si.

Američki predsednik Barak Obama ocenio je sinoć na godišnjoj konferenciji za štampu da je kompanija "Soni" pogrešila što je povukla satirični film "Intervju" o Severnoj Koreji posle pretnji anonimnih hakera.

"Imam razumevanje za probleme sa kojima se oni suočavaju. Imajući to u vidu kažem da jesu napravili grešku. Ne možemo da budemo društvo u kojem neki diktator može da nameće cenzuru ovde u SAD", rekao je Obama.

Izvršni direktor i predsednik upravnog odbora "Sonija" Majkl Linton je za Si-En-En izjavio da kompanija nije pogrešila što je odustala od objavljivanja filma.

"Nismo podlegli pritiscima, nismo digli ruke i nismo se povukli", istakao je Linton.

"Soni" je saopštio da je odluka da se film ne nađe u bioskopima na Božić doneta na osnovu "odluke vlasnika većine bioskopa u SAD da ne prikazuju film".

"Nismo imali izbora. Mi se, međutim, ipak nadamo da će svi oni koji budu želeli da vide ovaj film imati priliku da ga vide", navodi se u saopštenju.

Film "Intervju", komedija koja prikazuje izmišljenu zaveru CIA za ubistvo lidera Severne Koreje Kim Džong Una, trebalo je da započne svoj bioskopski život 25. decembra.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Soni" traži način za objavljivanje kontroverznog filma "Intervju"

Izvor: Blic, 20.Dec.2014

Filmska kompanija "Soni pikčers" je saopštila da pronalazi alternativne načine da objavi svoj satirični film "Intervju", od čije je premijere odustala nakon velikog sajber-napada za koji Zapad okrivljuje Severnu Koreju...U saopštenju se navodi da ta filmska kuća "istražuje alternativne načine...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.