Izvor: Blic, 24.Okt.2016, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Somalija: Afrička unija se povlači, islamisti napreduju

Islamski ekstremisti zauzeli su grad u centralnoj Somaliji, nakon što su se snage Afričke unije povukle, izjavili su stanovnici grada.

Teško naoružani borci terorističke grupe Al-šabab zaposeli su grad Halgan ubrzo nakon što su se trupe povukle.

Militanti su podigli svoje crne zastave iznad grada koji leži na važnoj saobraćajnici između važnih centara u Somaliji.

Halgan je drugi grad u ovom regionu koji su zaposeli islamisti Al-šabab grupe, nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << povlačenja snaga Afričke unije.

Tokom juna, islamisti su izveli napade na vojnu bazu Afričke unije u ovom gradu. Desetine vojnika i militanata poginulo je u tom napadu.

Afrička unija je međunarodna organizacija, čije su članice 54 afričke države, odnosno sve afričke države, osim Maroka.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Al-Shabab zauzeo grad u Somaliji

Izvor: SandzakPress.net, 24.Okt.2016

Somalija – Grad Halgan pao je u ruke Al-Kaidinih saveznika nakon povlačenja snaga Afričke unije. Borci naoružane grupe Al-Shabab zauzeli su još jedan grad u centralnoj Somaliji nakon povlačenja mirovnjaka Afričke unije, saopćili su glasnogovornik te grupe i lokalni zvaničnici. Ovo je treći...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.