Šojgu smenio komandanta i načelnika štaba Baltičke flote

Izvor: Vostok.rs, 29.Jun.2016, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojgu smenio komandanta i načelnika štaba Baltičke flote

Komandant i načelnik štaba Baltičke flote biće smenjeni zbog propusta u borbenoj obuci i netačnog predstavljanja stvarnog stanja stvari u izveštajima, saopštio je ministar odbrane Ruske Federacije general armije Sergej Šojgu.

Komandant Baltičke flote komandant Viktor Kravčuk i načelnik štaba Mornarice Sergej Popov suspendovani su iz aktivne službe, a unutrašnja kontrola je najavila da će biti otpušteni iz službe

„Ministar odbrane i članovi kolegijuma Ministarstva odbrane dali su teške i principijelne procene rada zvaničnika koji su počinili ozbiljne propuste u službi. Na osnovu analize i diskusije na kolegijumu, komandant Baltičke flote, načelnik štaba Flote i još niz zvaničnika zbog ozbiljnih nedostatka u borbenoj obuci, kao i netačnog predstavljanje stvarnog stanja u izveštajima, suspendovani su sa svojih dužnosti. Oni će biti otpušteni iz vojne službe“, saopšteno je u Ministarstvu.

„Ministar odbrane naredio je da se u najkraćem mogućem roku utvrdi plan otklanjanja nedostataka, njegova realizacija i da se krajem ove godine izvrši ponovna provera Baltičke flote“, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.