Šojgu: Rusija stvorila vojsku za informativne operacije

Izvor: Blic, 22.Feb.2017, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojgu: Rusija stvorila vojsku za informativne operacije

Rusija je u okviru armije stvorila specijalnu vojsku za "informativne operacije", izjavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

"Stvorena je vojska za informacione operacije, što je mnogo efikasnije, jače", rekao je Šojgu obraćajući se poslanicima Državne Dume.

Naveo je da "propaganda mora da bude inteligentna, ispravna i efikasna".

Šef Komiteta Dume za odbranu Vladimir Šamanov danas je izjavio Interfaksu da će vojska za informacione operacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << biti usmerena na zaštitu interesa nacionalne odbrane.

"U toku je informativna borba kao sastavni deo opšte borbe. Polazeći od toga, Rusija je uložila napor da da formira strukture koje će se time baviti", kazao je Šamanov.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Rusija: Novi specijalci za informacione operacije

Izvor: Mondo, 22.Feb.2017

Rusija je u okviru armije stvorila specijalnu vojsku za "informativne operacije", izjavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu...Foto: youtube/printscreen Sergej Šojgu.."Stvorena je vojska za informacione operacije, što je mnogo efikasnije, jače", rekao je Šojgu obraćajući se poslanicima...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.