Snouden kritikovao Rusiju zbog slobode izražavanja

Izvor: RTS, 05.Sep.2015, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snouden kritikovao Rusiju zbog slobode izražavanja

Bivši saradnik američke Nacionalne bezbednosne agencije (NSA) Edvard Snouden kritikovao je ograničenu slobodu izražavanja u Rusiji, u kojoj je našao utočište ali u koju nije nikada nameravao da ode.
Snouden, protiv kojeg je izdata poternica posle otkrivanja američkog programa prisluškivanja, obratio se na video-konferenciji organizatorima norveške nagrade Bjernson za slobodu izražavanja koja je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ove godine njemu pripala, prenela je Beta.
"Suštinski je progrešna rešenost ruskih vlasti da sve više kontrolišu internet uključujući i privatnost ljudi kako bi odlučile šta je prema njima dobar način izražavanja. To je pogrešno i to nije zadatak jedne vlade", ocenio je Snouden.
Podsetio je da nije sam odlučio da živi u Rusiji.
"Nikada nisam imao nameru da budem u Rusiji. Samo sam prolazio kroz tu zemlju na putu za Južnu Ameriku, ali su SAD poništile moj pasoš", rekao je Snouden.
Snouden se u SAD suočava sa optužbama za špijunažu jer je otkrio globalni program prisluškivanja i praćenja koji je NSA sprovodila u SAD i širom sveta.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zašto je Snouden kritikovao Rusiju koja mu je dala azil?

Izvor: Vesti-online.com, 05.Sep.2015

Bivši američki obaveštajac Edvard Snouden, kritikovao je Rusiju - zemlju koja mu je dodelila azil - poručivši da je kršenje ljudskih prava i sloboda na društvenim mrežama u toj zemlji suštinski pogrešno i dodao da najradije ne bi živeo u egzilu...Snouden je, primajući nagradu norveške vlade...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.