Snimateljki uslovna za saplitanje migranata

Izvor: Mondo, 12.Jan.2017, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snimateljki uslovna za saplitanje migranata

Kamermanka mađarske televizije Petra Laslo, koja je 2015. godine saplitala i šutirala migrante koji su bežali od policije, osuđena je danas na tri godine uslovne kazne zbog vandalizma, prenela je AFP.

Foto: screenshot/youtube Snimateljka sapliće izbeglicu sa detetom.

Kako se navodi, sud u Segedinu je naveo da je njeno delo "poremetilo javni mir" i izazvalo "gnev i ogorčenje" javnosti, dok je njen advokat kazao da je ona samo pokušala da se odbrani.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />Na snimku koji je izazvao globalnu negativnu reakciju javnosti vidi se kamermanka, koja sapliće i šutira migranta sa detetom u naručju dok beži od policije u blizini mesta Reske blizu granice sa Srbijom.



Izvor: youtube

"Kada sam se okrenula videla sam stotine ljudi kako trči prema meni, što je bilo prolično zastrašujuće", rekla je ona na suđenju i dodala da je nakon incidenta dobijala i pretnje smrću, kao i da je bila izložena "kampanji mržnje".

I tužilaštvo i odbrana najavili su žalbu na presudu.

Migrant koga je Laslo šutirala, dobio je posao kao trener u školi fudbala u Španiji.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.