Bitka za Sirt

Izvor: RTS, 28.Avg.2016, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bitka za Sirt

Najmanje 34 libijskih boraca je ubijeno, a 180 povređeno u ofanzivi snaga vlade nacionalnog jedinstva na preostale položaje Islamske države u Sirtu.
Snage libijske vlade nacionalnog jedinstva pokrenule su danas poslednju fazu ofanzive na preostale položaje Islamske džave u uporištu te ekstremističke grupe u Sirtu.

Portparol medijskog centra provladinih snaga Reda Isa rekao je da su snage >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << libijske vlade ušle u dva poslednja kvarta Daeša (arapske skraćenice za Islamsku državu) u Sirtu".
"Poslednja bitka za Sirt je počela", rekao je portparol i dodao da oko 1.000 vojnika učestvuju u poslednjoj fazi operacije.
Sirt, koji se nalazi 450 kilometara istočno od Tripolija, glavni je libijski grad pod kontrolom Islamske države koja ga je zauzela u junu 2015. godine.
Provladine snage ušle su u taj grad 9. juna posle ofanzive otpočete 12. maja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.