Smena na čelu Severtransa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Mar.2015, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smena na čelu Severtransa

Snežana Cico od juče je novi izvršni direktor AD Severtrans u restruktuiranju, preneo je portal SoInfo.

Na jučerašnjoj vanrednoj Skupštini akcionara Severtrans AD u restruktuiranju, rešenjem Agencije za privatizaciju, smenjeno je kompletno dosadašnje rukovodstvo. Odlukom većinskog vlasnika prestao je da važi mandat odboru direktora, na čelu sa Nenadom Ćelić.

Skupština akcionara je u nastavku sednice, imenovala, a potom i izabrala novo rukovodstvo. Mesto >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izvršnog direktora zauzela je nekadašnja odbornica Snežana Cico. Pored nje u odboru direktora, sa funkcijom neizvršnih direktora, naćiće se još Ranko Ubiparip, te Radoslav Štrbo.

Kako saznaje portal, Skupština preduzeća je donela odluku o ustanovljavanju nadoknada direktora. Izvršnom direktoru pripada apanaža u visini od tri prosečne plate u Severtransu, dok će nadoknada za neizvršne direktore biti na nivo jedne prosečne plate.

Preduzeće Severtrans AD nalazi se na listi preduzeća za privatizaciju i treba očekivati da će u narednom periodu taj postupak ući u završnu fazu realizacije.

Interesovanje za kupovinu Severtransa izrazilo je desetak preduzeća. Akcionarsko društvo Severtrans, po poslednjoj listi poreskih dužnika, ima 55 miliona dinara neizmirenih obaveza prema državi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.