Slucki: Odluka poljskog parlamenta blasfemična

Izvor: N1 televizija, 22.Jun.2017, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slucki: Odluka poljskog parlamenta blasfemična

Odluka Donjeg doma poljskog parlamenta o rušenju spomenika posvećenom Crvenoj armiji je čin blasfemije i dokaz razuzdane rusofobije u poljskoj politici, izjavio je predsednik Komisije za spoljne poslove pri ruskoj Dumi Leonid Slucki.

On je rekao da je razuzdana rusofobija postala karakteristika većine članova Donjeg doma poljskog parlamenta i da odluka o rušenju spomenika predstavlja uvredu sećanju na sovjetske vojnike koji su branili Poljsku od nacista.

"Činjenica >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da je zakon usvojen baš 22. juna, na dan sjećanja na sovjetske vojnike koji su dali živote za oslobođenje od nacista, čini ovu odluku još blasfemičnijom", naglasio je Slucki.

Donji dom poljskog parlamenta usvojio je zakon o zabrani propagande koja je povezana sa komunizmom ili bilo kojim drugim totalitarističkim sistemom vlasti, a tom odlukom je predviđeno i rušenje sovjetskih spomenika, uključujući i onih koji su posvećeni vojnicima Crvene armije, prenosi Tass.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Rusija: Odluka poljskog parlamenta o rušenju spomenika je blasfemična

Izvor: Blic, 22.Jun.2017

Odluka Donjeg doma poljskog parlamenta o rušenju spomenika posvećenom Crvenoj armiji je čin blasfemije i dokaz razuzdane rusofobije u poljskoj politici, izjavio je predsednik Komisije za spoljne poslove pri ruskoj Dumi Leonid Slucki...On je rekao da je razuzdana rusofobija postala karakteristika većine...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.