Slovenija se sprema za prihvat migranata

Izvor: Blic, 30.Avg.2015, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenija se sprema za prihvat migranata

Vlada Slovenije i tamošnje nevladine organizacije upoznale su javnost sa spremnošću države za dolazak migranata čiji su cilj evropske zemlje.

Predstavljen je i spisak 72 objekta u državnom vlasništvu koji mogu da prime po 50 i više ljudi.

Nekoliko centara je izrazilo spremnost da prihvati maloletne migrante bez pratnje.

Prilikom prijema onih koji traže međunarodnu pomoć i dalje će važiti zakon prema kojem će oni koji ne traže azil biti vraćeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Hrvatsku, u skladu sa međunarodnim sporazumom, dok će oni koji zatraže azil biti tretirani u skladu sa ustaljenim pravilima.

Smatra se da će većem broju izbeglica Slovenija biti samo tranzitna zemlja.

Nevladine organizacije su tražile da se u komunikaciji sa javnošću izbegava naglašavanje bezbednosnog aspekta, jer on često potpaljuje ksenofobična mišljenja i ponašanja.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.