Skupština o kadrovskim rešenjima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2015, 04:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština o kadrovskim rešenjima

Poslanici Skupštine Srbije nastaviće danas rad razmatranjem kadrovskih odluka Visokog saveta sudstva i zbirne liste kandidata za izbor članova Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje.

Parlamentarci će razmatrati predloge odluka o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, a koje je podneo Visoki savet sudstva.

Za sudije Prvog osnovnog suda u Beogradu predloženo je 12 sudija, a u obrazloženju se navodi da je Komisija za izbor sudija obavila razgovor >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa kandidatima koji su podneli prijavu na oglas za izbor sudija.

Visoki savet sudstva utvrdio je koji kandidati ispunjavaju sve kriterijume i merila za izbor sudija.

Takođe, predloženo je da se za sudije Osnovnih sudova u Kragujevcu, Ivanjici, Novom Pazaru i Sjenici izabere ukupno 16 sudija, odnosno u Osnovnim sudovima u Majdanpeku, Pirotu i Negotinu ukupno sedam.

Visoki savet sudstva je za sve kandidate pribavio mišljenja o stručnosti, osposobljenosti i dostojnosti za obavljanje sudijske funkcije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština danas o kadrovskim rešenjima

Izvor: Blic, 05.Mar.2015

Poslanici Skupštine Srbije nastavljaju danas rad razmatranjem kadrovskih odluka Visokog saveta sudstva i zbirne liste kandidata za izbor članova Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje...Parlamentarci će razmatrati predloge odluka o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, a koje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.