Škotska ostaje u Velikoj Britaniji

Izvor: 24sata, 19.Sep.2014, 08:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škotska ostaje u Velikoj Britaniji

Na referendumu o nezavisnosti Škotske prema prvim procenama 55 posto glasača je zaokružilo ne, dok je oko 45 posto za nezavisnost.

BBC javlja da nakon rezultata koji su stigli iz 29 opština, od 32 gde se glasalo, NE je zaokružilo 55 odsto grasača.

To znači da je oko 1,737,000 protiv nezavisnosti, a DA je zaokružilo oko 1,4 miliona ljudi.

Oko 4,3 miliona Škota sa pravom glasa imalo je priliku da zaokruži "da" ili "ne" na listiću na kojem je bilo postavljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << istorijsko pitanje: "Da li Škotska treba da bude nezavisna država?"

Prema izveštavanju medija tokom dana, odnos snaga "za" i "protiv" je bio prilično uravnotežen i od ključnog značaja će biti glasovi do danas neopredeljenih birača.

Izlaznost na biralištima širom zemlje bila je prilično velika, a na nekima su tokom dana bili redovi građana koji su čekali da glasaju, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

I dok se prvi rezultati očekuju rano ujutro, sigurno je da će ishod, kakav god bio, imati dalekosežne posledice te ga sa zebnjom iščekuje čitav svet.

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.