Škotska: Ujedinjeno Kraljevstvo više ne postoji

Izvor: Mondo, 26.Jun.2016, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škotska: Ujedinjeno Kraljevstvo više ne postoji

Premijerka Škotske Nikola Stardžon izjavila je danas da Ujedinjeno Kraljevstvo "više ne postoji" i dodala da je postoji velika verovatnoća o organizovanju drugog referenduma o nezavisnosti Škotske.

Foto: youtube/printscreen

"Učiniću sve da zaštitim interese Škota", rekla je Nikola Stardžon u izjavi za britansku televizijsku mrežu BBC.

Škoti su na referendumu 2014. glasali za ostanak u Velikoj Britaniji, a Sandej tajms preneo je danas da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sada više od polovine njih izjašnjava za nezavisnost Škotske posle referenduma o izlasku Ujedinjenog Kraljevstva iz Evropske unije.

Prema istraživanju javnog mnjenja, 52 odsto Škota sada želi da se Škotska odvoji od Ujedinjenog Kraljevsta, dok se 48 odsto građana tome protivi. Anketa je sprovedena u subotu, tri dana posle referenduma.

Dan posle Bregzita, Nikola Stardžon najavila je da postoji mogućnost organizovanja drugog referenduma o nezavisnost, jer Škotska ne želi da bude isključena iz EU.

Skoro 52 odsto Britanaca glasalo je u četvrtak za izlazak iz EU, ali je Škotska s 62 odsto glasala za ostanak u Uniji.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TEŠKE REČI PREMIJERKE ŠKOTSKE "Ujedinjeno Kraljevstvo više ne postoji"

Izvor: Blic, 26.Jun.2016

Premijerka Škotske Nikola Sturdžon izjavila je danas da Ujedinjeno Kraljevstvo "više ne postoji" i dodala da je postoji velika verovatnoća o organizovanju drugog referenduma o nezavisnosti Škotske..."Učiniću sve da zaštitim interese Škota", rekla je Nikola Sturdžon u izjavi za britansku televizijsku...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.