Skoplje: Opsadno stanje zbog protesta terorista

Izvor: Vostok.rs, 22.Apr.2016, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skoplje: Opsadno stanje zbog protesta terorista

Ispred Sobranja Makedonije u Skoplju raspoređen je veliki broj policajaca, a saobraćaj u glavnoj ulici je blokiran, zbog protesta koji je najavio Zijadin Sela, lider Pokreta za reforme i veterana terorističke OVK.

Veliki broj Albanaca u Makedoniji protestuju danas u Skoplju protiv, kako tvrde, opstrukcije Specijalnog tužilaštva i zatvaranja Albanaca po nalogu aktuelne vlasti.

Oni nose albanske i amričke zastave, kao i transparante ispisane na albanskom jeziku, a neki od njih se odnose na slučaj „Monstrum", javili su makedonski mediji.

Albanci u Makedoniji traže zaustavljanje svih „montiranih procesa".

Na jednom od transparenata piše „Albanijo, gde si, Ilirida ti gori".

Protest u Skoplju organizovali su Pokret za reforme DPA, Udruženje bivših političkih zatvorenika i progonjenih Albanaca u Makedoniji, Organizacija vojnih veterana terorističke ONA i druge albanske terorističke organizacije.

Protest je miran, ali se odvija pod jakim policijskim obezbeđenjem, a portal „Plusinfo" je prethodno javio da je ispred makedonskog Sobranja u Skoplju raspoređen veliki broj policajaca i da je saobraćaj u glavnoj ulici blokiran.

Makedonski sajt „Plusinfo“ navodi da će protest početi kod nadvožnjaka u Bit Pazaru, a da su demonstranti najavili da će nastaviti „marš“ do Sobranja.
Protesta albanesa al costat del bazar de Skopje. pic.twitter.com/1s9tYDZM30
— Oriol Bäbler (@Obabler) April 22, 2016

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

U Americi ne bi smeli da pisnu: Bivši teroristi traže svoja prava

Izvor: Vesti-online.com, 22.Apr.2016

U centru Skoplja u petak posle podne je završen višečasovni protest koji su organizovale albanske organizacije i veterani terorističke Albanske nacionalne armije (ANA), zbog kako tvrde, opstrukcije Specijalnog tužilaštva i zatvaranja Albanaca po nalogu aktuelne vlasti. Ispred makedonskog Sobranja...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.