Skočio kvartalni profit Folksvagena uprkos skandalu

Izvor: Blic, 19.Apr.2017, 00:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skočio kvartalni profit Folksvagena uprkos skandalu

Profit nemačke automobilske kompanije Folksvagen (VW) je skočio u prvom tromesečju 2017. godine, uprkos skandalu sa manipulacijama vrednostima izduvnih gasova.

Profit iz poslovanja VW-a je u periodu januar-mart skočio na 4,4 milijarde evra, što je za 28 odsto više nego u istom periodu prošle godine, navodi se u preliminarnim poslovnim rezultatima kompanije, a prenosi agencija Frans pres.

- Popravljanje rezultata brenda Folksvagen, najboljeg prodavca među 12 brendova >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << VW grupacije, najviše je doprinelo podizanju profita grupacije - navodi se u saopštenju VW-a.

Prodaja Folksvagena je pretrpela ozbiljne posledice u proteklim godinama, nakon što je ta kompanija krajem 2015. godine priznala da je instalirala uređaj za manipulacije emisijama štetnih gasova u svojih 11 miliona dizel automobila širom sveta.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.