Severna Koreja izvela probu novog raketnog motora

Izvor: Blic, 19.Mar.2017, 01:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Koreja izvela probu novog raketnog motora

Severna Koreja je izvela probu novog raketnog motora u stanici za lansiranje Tongčang-ri.

Severnokorejski lider Kim Džong Un je izjavio da ova proba predstavlja "novo rođenje" severnokorejske raketne industrije, javili su u državni mediji, preneo je Rojters.

Motor će pomoći da ta zemlja dostigne kapacitet lansiranja satelita svetske klase, javila je agencija KCNA koja je nagovestila da je testiran najverovatnije novi tip raketnog motora za rakete dugog dometa.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novo rađanje raketne industrije u Severnoj Koreji

Izvor: Vesti-online.com, 19.Mar.2017

Severna Koreja je testirala novi snažni raketni moror na poligonu Sohe. Kako je saopštila agencija Ronhap, tom događaju prisustvovao je lider zemlje Kim Džong Un...Cilj testiranja je bila da se provere glavni parametri motora, kao što su snaga vuče i pouzdanost konstrukcije. Kim Džong Un se...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.