Severna Koreja: Pucaćemo ako priđete makar za 0,001 milimetar

Izvor: Vostok.rs, 29.Maj.2016, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Koreja: Pucaćemo ako priđete makar za 0,001 milimetar

Generalštab severnokorejske vojske uputio je upozorenje Seulu da će u slučaju narušavanja demarkacionih linija ona biti prinuđena da puca na južnokorejske brodove, javlja Centralna telegrafska agencija Koreje.

Generalštab je ove mere najavio kao odgovor na, kako je rečeno, „špijunske igre vojnih gangstera“, nakon što je južnokorejski vojni bord pucao dok je severnokorejski vojni tegljač vukao jedan ribarski brod.

Severnokorejska vojska je taj potez Seula okarakterisala kao „neprimerenu provokaciju“ kojoj je cilj bila eskalacija tenzija na Korejskom poluostrvu.

„Pucaćemo na bilo koji brod koji pređe demarkacionu liniju, makar za 0,001 milimetar“, naglašava se u saopštenju Severne Koreje.

Incident sa brodovima dogodio se u Žutom moru.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.