Izvor: Blic, 30.Avg.2016, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sao Paulo: Policija ispalila suzavac na pristalice Dilme Rusef

Policija u Sao Paulu je u ponedeljak ispalila suzavac na demonstrante koji su izašli na ulicu da bi izrazili podršku suspendovanoj predsednici Brazila Dilmi Rusef.

#Brazil: Repression against a demo "for democracy" in Paulista Ave, #SãoPaulo just now. #PelaDemocracia pic.twitter.com/1kc9lX5J6r

Pristalice Rusefove, kojoj preti trajno uklanjanje sa mesta predsednice države, okupili su se na glavnoj aveniji u Sao Paulu sa transparentima protiv Mišela Temera, potpredsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Brazila koji obavlja funkciju šefa države otkad je Rusefova suspendovana u maju do konačne odluke o tome da li će biti opozvana, prenela je agencija AP.

Demonstranti su podigli barikade ispred kordona interventne policije, u vidu zapaljenih predmeta.

#Brazil: Cops throw tear gas at protesters in #SãoPaulo. #PelaDemocracia VIDEO https://t.co/bDJHpeAYrQ

Protesti u znak podrške Rusefovoj su organizovani u još nekoliko brazilskih gradova, uključujući prestonicu Braziliju, gde Senat već četvrti dan zaseda o njenoj smeni.

Rusef je u Senatu, koji odlučuje o njenoj političkoj sudbini, demantovala da je počinila krivično delo zbog kojeg bi trebalo da bude smenjena, javljaju agencije.

Rusefova (68) je pokretanje procedure njenog smenjivanja ponovo nazvala "pučem koji su organizovali njeni politički neprijatelji".

Brazilski Senat je u maju suspendovao Rusefovu, prvu ženu predsednika Brazila, zbog nezakonitih knjigovodstvenih radnji kao i malverzacija sa budžetom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sao Paulo, policija ispalila suzavac na pristalice Rusefove

Izvor: RTS, 30.Avg.2016

Policija u Sao Paulu je u ponedeljak ispalila suzavac na demonstrante koji su izašli na ulicu da bi izrazili podršku suspendovanoj predsednici Brazila Dilmi Rusef. . Pristalice Rusefove, kojoj preti trajno uklanjanje sa mesta...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.