Sanader na slobodi posle 15. avgusta?

Izvor: Vostok.rs, 30.Jul.2015, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanader na slobodi posle 15. avgusta?

30.07.2015. -

Bivši premijer Ivo Sanader bi, kako očekuje njegov advokat Čedo Prodanović, mogao da napusti istražni zatvor 15. avgusta.

Ustavni sud ukinuo je presudu Sanaderu u slučaju „Hipo banke“ i „Ina mola“ jer mu, kako je konstatovano, nisu bile obezbeđene garancije pravičnog suđenja i svi zaštitni mehanizmi.

U obrazloženju se, na primer, pominje slučaj neutvrđivanja zastarelosti slučaja ratnog profiterstva, a Prodanović kaže da je ustavnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << tužbi navedeno niz povreda prava njegovog klijenta, prenosi Tanjug.

Upitan koji će biti naredni koraci odbrane, Prodanović je za hrvatsku TV N1 rekao da sada postupak kreće iznova, s tim da će prvostepeni sud morati u tom postupku da ima u vidu sve prigovore podnete Ustavnom sudu.

Na pitanje kada bi Sanader mogao izaći iz Remetinca, Prodanović je objasnio da „po ovoj presudi on ne može izaći iz zatvora“.

Bivši premijer ostaje u istražnom zatvoru po predmetu „Fimi-medija“ gde je dobio kaznu zatvora veću od pet godina, a Prodanović računa da će maksimalni rok trajanja istražnog zatvora, pre pravosnažnosti presude, isteći nakon 15. avgusta.

„Nadamo se da bi tada trebalo da izađe“, rekao je Sanaderov advokat.

Prodanović smatra da bi iz postupka Sanaderu političari mogli da nauče da krivične postupke ne treba pokretati olako, da se ne smeju srozavati standardi dokazivanja samo zato jer se sudi bivšem premijeru, te da da postoji neko telo koje će zaštiti prava optuženog.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.