SVETSKI MEDIJI O SRPSKOJ AKCIJI Srbi su migrantima pružili NEŠTO ŠTO MNOGO VOLE

Izvor: Blic, 22.Avg.2017, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVETSKI MEDIJI O SRPSKOJ AKCIJI "Srbi su migrantima pružili NEŠTO ŠTO MNOGO VOLE"

Svetski mediji izvestili su da deo migranata u Srbiji, koji su smešteni u prihvatnim i centrima za azil u Somboru, Krnjači i Obrenovcu imaju priliku da dva puta nedeljno treniraju kriket sa najboljim srpskim trenerima koje delegira Kriket federacija Srbije (KFS), ali i da igraju mečeve.

O ovim aktivnostima, koje su počele da se realiziju u junu ove godine u saradnji Komesarijata za izbeglice i migracije (KIRS) i KFS, izvestili su britanski BBC i australijski Radio SBS.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />Inače, iz KFS-a su saopštili da su treninzi predviđeni da traju do oktobra sa ciljem da migranti u prihvatnim centrima upotpune slobodno vreme kroz kriket treninge i utakmice.

Osim stručnog kadra KFS obezbeđuje i osnovnu kriket opremu za centre.

Kriket je, kako se podseća, veoma popularan u Avganistanu i Pakistanu, zemljama iz kojih dolazi najveći broj migranata.

U tom delu sveta ljubav prema kriketu je izuzetno jaka, a najpopularniji igrači imaju status božanstva, navodi se u saopštenju.

Generalni sekretar KFS i koordinator saradnje sa Komesarijatom za izbeglice Vladimir Ninković izrazio je zadovoljstvo što KFS kroz ovaj projekat može da pomogne da se svi oni koji budu želeli socijalizuju i popune svoje vreme igrajući.

"Svi oni koji budu regulisali svoj boravak u našoj zemlji, moći će da se priključe nekom od domaćih kriket timova", naveo je Ninković.

KFS prenosi i početak radijskog izveštaja Biljane Ristić novinara australijskog radija SBS "Kriket je Srbima možda razumljiv koliko i stari persijski jezik, ali u izbegličkim kampovima u Beogradu ova igra je životna nada za mnogobrojne izbeglice sa Bliskog istoka, koji su se našli zatočeni između svojih zemalja u kojima vlada kriza i Zapadne Evrope".

Inače, prvi kriket klubovi "Stari Grad" i "Mirijevo" osnovani su pre 10 godina.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.