STRUČNJACI: Epidemija ebole može da se suzbije za 4 do 6 meseci!

Izvor: Kurir, 22.Okt.2014, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRUČNJACI: Epidemija ebole može da se suzbije za 4 do 6 meseci!

Uslov su dobra izolacija, dobar tretman obolelih i bezbedno sahranjivanje preminulih, kaže generalni sekretar Međunarodne federacije Crvenog krsta i Crvenog polumeseca

PEKING - Generalni sekretar Međunarodne federacije Crvenog krsta i Crvenog polumeseca Elhađ As Si izjavio je danas da je uveren da epidmeija ebole može da se suzbije za četiri do šest meseci.

On je rekao na regionalnoj konferenciji azijsko-pacifičkoh zemalja koja se održava u Pekingu da >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je ispunjavanje vremenskog okvira moguće ukoliko postoji "dobra izolacioja, dobar tretman slučajeva koji su potvrđeni, dobro, dostojanstveno i bezbedno sahranjivanje preminulih", preneo je AP.

Od ebole je od izbijanja epidemije pre 10 meseci, do danas preminulo više od 4.500 ljudi.Najveći broj ljudi je preminuo od ove bolesti u Liberiji, Gvineji i Sjera Leoneu.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

"Suzbijanje ebole za 4-6 meseci"

Izvor: B92, 22.Okt.2014

Generalni sekretar Crvenog krsta i Crvenog polumeseca Elhadž As Si izjavio je da epidemija ebole može da se suzbije za četiri do šest meseci...On je rekao na regionalnoj konferenciji azijsko-pacifičkoh zemalja koja se održava u Pekingu da je ispunjavanje vremenskog okvira moguće ukoliko postoji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.