STRAŠNA SUDBINA Upucavaju ih u vodi dok plivaju spasavajući živu glavu

Izvor: Blic, 27.Mar.2015, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRAŠNA SUDBINA Upucavaju ih u vodi dok plivaju spasavajući živu glavu

Islamistička organizacija Al Šabab iz Somalije objavila je zatrašujući video snimak civila koje su silom naterali u more da bi ih ubili rafalnom vatrom dok su ovi plivali pokušavajući da pobegnu. Na snimku nazvanom "U sećanje 2" pripadnici Al Šababa su pobijene civile ostavili na plaži da im tela trule.

Britanski tabloid "Dejli mejl" da se u strašnim scenama vidi kako islamisti negde na obali Somalije teraju nekih 5-6 potpuno obučenih civila u vodu. Pripadnici Al Šababa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << naoružani automatskim oružjem tada bez ikakvog premišljanja ubijaju zatvorenike u vodi.

Pošto je snimano sa plaže. vidi se kako hici pogađaju glave nesrećnika koje vire iz vode.

Potom su prikazana mrtva tela koja plutaju u vodi. Na osnovu klipa izgleda da islamisti beživotna tela nisu zakopali, pošto je kasnije prikazan jedan od leševa kako truli na pesku.

U drugoj sceni vidi se grupa od šest mladih Somalijaca koje izvode iz male zatvorske sobe.

Nevine ljude obučene u odeću jarkih boja prisile da formiraju ljudski lanac, držeći se jedan drugom za pojas. Dok prolaze, nekoliko žrtava tužno gledaju kameru, dok ostali saginju glave.

Nekoliko islamista naoružanih kalašnjikovima čuvaju zatvorenike kako ovi ne bi pobegli.

Dok zatvorenici sede na peščanoj plaži, vezuju im oči povezima napravljenim od njihove odeće. Potom ih islamisti prisiljavaju da kleknu ka ivici vode, a onda ih bezosećajno pobiju. Vidi se kako tela padaju u more dok se islamisti okreću drugim žrtvama.

Na snimku su prikazani arhivski snimci iz 2009. i novija zverstva. Ovaj klip se pojavio nakon vesti da su se pirati vratili u vode oko Somalije. Po prvi put za poslednje tri godine, banda pirata uspela je da otme neki brod i to iranski ribarski brod koji je nelegalno lovio ribu u tim vodama.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.