STRAH U KELNU Uhvaćen muškarac zbog kog je blokiran aerodrom

Izvor: Blic, 30.Maj.2016, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRAH U KELNU Uhvaćen muškarac zbog kog je blokiran aerodrom

Nemačka policija uhvatila je danas muškarca osumnjičenog da je zaobišao bezbednosne kontrole zbog čega je avio saobraćaj na nemačkom aerodromu Keln-Bon bio obustavljen nekoliko sati.

Svi letovi sa aerodroma Keln-Bon stopirani su usled bezbednosne pretnje.

"Muška osoba je identifikovana i policija ju je uhvatila", potvrdila je portparolka nemačke policije listu "Kelner štat ancajger".

#Cologne airport security alert: All flights grounded over security >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << breach https://t.co/bugIaYz90V pic.twitter.com/lWFtPZYh4b

U međuvremenu je Ministarstvo unutrašnjih poslova formiralo krizni štab. Angažovani su psi tragači, a Terminal 1 je blokiran i evakuisan. Iz bezbednosnih razloga, svi avioni sa piste moraju da se vrate na parking, a putnici su obavešteni da moraju da ostanu u avionima.

Ovo je drugi incident na ovom aerodromu u proteklih mesec dana. Naime, 30. aprila na internetu su slučajno objavljeni bezbednosni planovi i strategije odbrane od terorističkih pretnji ovog aerodroma, i to u kompletnom dokumentu od 230 stranica. Takođe, objavljeni su i podaci i telefoni stručnjaka za bezbednost.

Nemačka televizija WDR je pre nekoliko meseci objavila dokumentarac o manama aerodroma Keln-Bon, nakon što je otkriveno da sistem za proveru prtljaga nije funkcionisao kako treba, te su se u avion mogli uneti opasni predmeti.

Tada su inspektori za bezbednost EU u nekoliko navrata bez problema uneli oružje kroz kontrolu, uspevši u čak šest slučajeva, od ukupno 12 provera.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uzbuna u Kelnu: Uhvaćen muškarac zbog kog je blokiran aerodrom

Izvor: Vesti-online.com, 30.Maj.2016

Nemačka policija uhvatila je u ponedeljak muškarca osumnjičenog da je zaobišao bezbednosne kontrole zbog čega je avio saobraćaj na nemačkom aerodromu Keln-Bon bio obustavljen nekoliko sati...Svi letovi sa aerodroma Keln-Bon stopirani su usled bezbednosne pretnje...- Muška osoba je identifikovana...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.