Izvor: Blic, 29.Jun.2016, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNIMCI UŽASA U ISTANBULU Pucnjava, ljudi beže u panici, napadač se raznosi na aerodromu

Snimci sigurnosne kamere za koje se tvrdi da su nastali u trenucima napada objavljeni su na društvenim mrežema.

Nekoliko potresnih snimaka pojavilo se na internetu nekon bombaškog napada u Istanbulu u kojima je živote izgubilo najmanje 36 osoba, a povređeno 147.

VIDEO: Wounded being treated at Ataturk airport in #Istanbul #Turkey - @140journos pic.twitter.com/2hutMQcM2G

Kako prenosi britanski "Telegraf", trojica bombaša samoubica aktivirala su prsluke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa eksplozivom u dolaznoj hali aerodroma. Oni su prethodno pokušali da prođu sigurnosnu kontrolu, ali ih je obezbeđenje zaustavilo.

VIDEO: Footage claiming to show the moment of attack at Ataturk airport in #Istanbul #Turkey - @imgedengemi pic.twitter.com/MrXI99K7sM

U tom trenutku, bombaši su otvorili vatru iz "kalašnjikova", na šta je policija uzvratila, nakon čega su oni aktivirali prsluke sa eskplozivom.

Prema prvim procenama policije, iza napada na aerodromu Ataturk stoje džihadisti Islamske države.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.